Een gezond en evenwichtig 2022 start bij deze 6 goede voornemens


Een nieuw jaar is de uitgelezen kans om een frisse start te nemen. Ga jij voor happy en healthy in 2022? Start bij deze goede voornemens die je makkelijk kan volhouden dankzij de tips en tools van SmartWithFood.

  1. Weet wat je eet

Wat ligt er nu écht op je bord? Hoe meer je weet, hoe beter je eet. Is muesli gezonder dan granola? Bevatten diepgevroren groenten meer of minder vitaminen dan verse groenten? Door de voedingsinformatie op je ingrediënten na te gaan, kom je veel te weten. Zie je liever in één oogopslag wat de beste keuze voor jou is? Met hulp van de Nutri-score op verpakkingen en de handige scanner en zoekfunctie in de SmartWithFood-app kies en koop je bewust gezond zonder keuzestress.


  1. Kook vaker zelf 

Een zakje chips bij de film, een snelle diepvriesmaaltijd na een lange werkdag, een  koekje tussendoor,… We verdienen allemaal wel eens een portie comfort food of gemaksvoeding, maak er wel geen gewoonte van. Zie het liever als een uitzondering tussen al je verse, zelfgemaakte maaltijden door. Zelf koken is niet alleen leuk als gezinsactiviteit, het heeft ook positieve gevolgen op je gezondheid. Door meer verse en gezonde producten te eten, ondersteun je immuniteit! Heb je weinig tijd? Laat tijdsgebrek geen excuus zijn. In de SmartWithFood-app vind je tal van snelle recepten die je in (minder dan) een half uur op tafel zet.


  1. Ga met een lijstje naar de winkel

Doe jezelf een plezier door goed voorbereid en op vaste tijdstippen inkopen te doen. Het helpt je om bewuster te winkelen en voorkomt dat je snelle (en vaak ongezonde) keuzes moet maken. Een slim en goedgevulde voorraadkast en koelkast zijn namelijk het geheim van een gezond voedingspatroon. 


Een paar concrete tips:

  • Plan een boodschappendag in waarin je voldoende tijd voorziet om naar de markt of supermarkt te gaan. 
  • Bereid een boodschappenlijstje en weekmenu voor. In de SmartWithFood-app maak je zo een makkelijk lijstje van je gekozen recepten. Op die manier heb je altijd alles in huis om lekker vers te koken. 


  1. Probeer een dag zonder vlees

Gevogelte en vlees horen zeker thuis in een evenwichtig voedingspatroon, al hoeft het niet elke dag. Door een vleesmaaltijd te vervangen met een vegetarisch gerecht hou je je voeding gevarieerd en interessant. Ons advies? Begin met één dag per week zonder vlees. Zo hou je het makkelijker en langer vol. Nieuw in ‘de keuken zonder vlees’? Laat je inspireren door de vele veggie recepten in de SmartWithFood-app. 


  1. Start klein: drink minder gezoete dranken

Van je kopje koffie in de ochtend tot die kamillethee voor het slapengaan, warme dranken zijn vaak een ritueel en maken deel uit van je dagelijkse voeding. Geen probleem, tenzij je ze altijd met suiker drinkt. Gezoete dranken, waaronder ook frisdranken en veel fruitsappen uit de supermarkt, zitten tjokvol snelle suikers die je energiepeil in de war sturen, de kans op obesitas, hartziekten en insulineresistentie verhogen én je mondgezondheid op de proef stellen. Kies liever voor zwarte koffie, suikervrije thee en (bruis)water om tussen je maaltijden door te drinken. Je hoeft trouwens niet meteen te stoppen met gezoete dranken. Doe het geleidelijk aan en probeer eens een natuurlijke suiker zoals honing of agavesiroop als alternatief.


Op zoek naar nog meer slimme suggesties?


  1. Bouw een voedzaam eetpatroon op

Het succes van een goed voornemen zit ‘m in de doelstellingen op lange termijn die je eraan koppelt. Met een voedzaam en duurzaam voedingspatroon dat je stap voor stap opbouwt heb je geen nood aan crashdiëten of periodes van vasten. Een gezond eetpatroon dient niet alleen voedzaam te zijn, het is ook flexibel zodat je het elke dag van het jaar, onder alle omstandigheden, kan volhouden. Onze voedingscoaches zetten je graag op weg naar een duurzaam voedingsplan dat perfect past bij jouw levensstijl. Ontdek hun professionele tips en tricks en stel hen al je vragen in de SmartWithFood-app.Heb jij de SmartWithFood app al? 

Start nu, ontdek honderden tips & recepten, helemaal gratis.


iOs: https://apple.co/2R5eXll

Android: https://bit.ly/3ia6itH