Immuniteit ondersteunen: een plan van aanpak

Je immuniteit ondersteunen, daar zijn geen ‘quick fixes’ voor. Alleen door het maken van slimme keuzes en door deze nieuwe levensstijl aan te houden zal je je immuniteit op de lange termijn kunnen ondersteunen. Daarom stellen we bij SmartWithFood een plan van aanpak op waarin we jou het hele jaar lang ondersteunen in alle aspecten van gezondheid. Hoe dit precies in zijn werk gaat? Dat leggen we uit in dit artikel.

Lentekriebels

De eerste fase van ons plan van aanpak focust op onze metabole gezondheid, een essentieel onderdeel van immuniteit. Het gaat hier dan over je stofwisseling of je metabolisme, en hoe je door bepaalde keuzes te maken dit structureel kan verbeteren. Zo ondersteun je je immuniteit én verklein je de kans op overgewicht.

Hoe dit plan eruitziet?

We informeren je over een evenwichtig voedingspatroon om je energielevel te ondersteunen. Ook het belang van hydratatie doen we uit de doeken.

Naast voeding zoomen we ook in op beweging; Regelmatig naar buiten gaan om te wandelen is ideaal om je immuniteit te versterken. Ook nachtrust komt aan bod, omdat voldoende slaap en rust rechtstreeks in verband staan met een gezond immuunsysteem.

Ben jij klaar om de eerste stap te zetten naar een betere gezondheid door de ‘basics’ aan te pakken in het voorjaar? Wij staan je bij in het maken van gezonde keuzes en moedigen je aan om door te zetten.

Wist je dat 70% van onze immuniteit zicht in de darmen afspeelt?

Hoogzomer

Wist je dat de gezondheid van je darmen rechtstreeks verbonden is met je immuniteit. Maar liefst 70% van je immuniteit speelt zich af in de darmen. Daarom duiken we dieper in gezonde keuzes die je kan maken voor je darmen. Je darmgezondheid kan trouwens ook beïnvloeden hoe je je mentaal voelt. De zomer is het ideale moment om bewust te ontstressen of te ontspannen, iets waar we in deze fase van het plan ook naar kijken. Je mentale gezondheid heeft immers ook effect op je immuniteit.

Bovendien gaan we ook door middel van enkele nieuwe voedingsgewoonten onze algemene gezondheid verbeteren. Zo zal de focus liggen op meer vezels en minder rood vlees eten. We leren ook hoe we meer vitaminen en mineralen aan ons voedingspatroon kunnen toevoegen onder andere via plantaardige voeding.

Tenslotte kijken we naar het belang van huidverzorging. Je huid dient als immuniteitsbarrière en door dit grootste orgaan goed te verzorgen kan je je algemene afweersysteem ondersteunen.

Het najaar

In september zien we elk jaar een piek in verkoudheden en griepjes. Door de terugkeer naar school circuleren er bij kinderen meer virussen dan in andere periodes, daarom belichten we in deze fase van het stappenplan hoe we de immuniteit van kinderen kunnen ondersteunen.

Ook voor volwassenen is het belangrijk om ons immuunsysteem klaar te maken voor de winterperiode. We kijken naar welke vitaminen en mineralen belangrijke boosters zijn voor je immuniteit en voor de gezondheid van onze darmen. Ook supplementen kunnen nuttig zijn richting de winterperiode, maar uiteraard is het essentieel om je hierrond goed te informeren.

Winter is coming

In de laatste maanden van het jaar vatten we de belangrijkste inzichten samen en tonen we je hoe je niet alleen voor jezelf kan zorgen, maar ook hoe je anderen kan helpen aan een goede gezondheid en een sterkere weerstand. ‘Samenzijn’ met mensen die je graag ziet telt namelijk als ‘superfood’ voor je immuniteit.

Bovendien kan je anderen ook op andere manieren aan een betere gezondheid helpen, namelijk door voor elkaar te zorgen, iets lekker en gezond klaar te maken voor anderen of elkaar adviseren en helpen in het opbouwen van een gezonde levensstijl.

SmartWithFood helpt je doorheen elke fase van het stappenplan door steeds te focussen op een ander aspect van gezondheid.