what’s new?

Check out our latest developments, new app features, collaborations and scientific & healthy discoveries.

#smartwithdrinkschallenge

Smart of Smoes: editie alcohol

Rond alcohol drinken doen tal van mythes de ronde. Vaak worden deze mythes heel snel als ‘smoesje’ gebruikt om toch alcohol te kunnen drinken. Maar in hoeverre zijn deze mythes dan waar? Is het niet eerder ‘klinklare’ onzin verzonnen door iemand die graag een glaasje rood drinkt in de zetel ‘s avonds? We gaan hier graag wat dieper op in.

TERUG NAAR OVERZICHT
#smartwithdrinkschallenge

De voordelen van minder alcohol

Alcohol drinken is ongezond. Dat gezegd zijnde, focussen we natuurlijk liever op het positieve, dus laten we het gegeven eens omdraaien; Minder alcohol of geen alcohol drinken heeft tal van gezondheidsvoordelen. Klinkt al beter, niet? Welke gezondheidsvoordelen dat precies zijn lichten we toe in dit blogartikel. Dat is immers de perfecte motivatie om kritisch naar je eigen alcoholconsumptie te gaan kijken.

TERUG NAAR OVERZICHT
#smartwithdrinkschallenge

Een nieuwe gewoonte

Aangezien alcohol drinken voor veel mensen eerder een gewoonte is dan een bewuste actie op een gezellige avond, gaat het bij het bannen van alcohol uit je leven vaak over ‘gewoontevorming’. Jezelf een nieuwe gewoonte eigen maken is zeker geen gemakkelijke klus, maar om je op weg te helpen klaren we de verschillende fases van ‘habitforming’ voor je uit. Zo kan je stap voor stap kiezen voor minder alcohol in je leven. Succes!

TERUG NAAR OVERZICHT
#SmartWithFoodApp

In 5 stappen naar een lekker lang leven met Michaël Sels

Michaël Sels, diensthoofd van de dieetafdeling van UZ Antwerpen, chef én SmartWithFood ambassadeur helpt jou in 5 stappen naar een lekker lang leven en maakt van jou een gezond en gelukkig mens én dat samen met ons.

TERUG NAAR OVERZICHT
#SmartWithFoodApp

Het abc van vitamine D: hoe ondersteun je je immuunsysteem in de winter?

De dagen zijn korter en de tijd die we binnenshuis doorbrengen langer. Dit heeft effect op je humeur en je immuunsysteem. De zon activeert namelijk de aanmaak van vitamine D in ons lichaam. Gelukkig kan je tijdens een donkere winter op andere manieren je vitamine D-reserves aanvullen. Door lekker te eten bijvoorbeeld! Dat doen we allemaal graag, toch?

TERUG NAAR OVERZICHT
#SmartWithFoodApp

Een gezond en evenwichtig 2022 start bij deze 6 goede voornemens

Een nieuw jaar is de uitgelezen kans om een frisse start te nemen. Ga jij voor happy en healthy in 2022? Start bij deze goede voornemens die je makkelijk kan volhouden dankzij de tips en tools van SmartWithFood.

TERUG NAAR OVERZICHT