Hello Health logo/iconPicture of a happy family

We zijn begonnen!

Via deze gratis studie onderzoeken we of je gezonder, fitter en energieker wordt via het Hello Health programma. Een studie in samenwerking met:

Drijvende krachten voor het bouwen van de applicatie en programma binnen de studie:

Dit onderzoek (2021-0547) werd goedgekeurd door de Ethische Commissie Onderzoek UA.

Doe de test

Samen naar een gezondere jij?

Wil je gezonder leven maar weet je niet goed waar te beginnen?
Heb je moeite om 'gezond leven' vol te houden?

Word de beste versie van jezelf met Hello Health. Krijg persoonlijke begeleiding van erkende coaches om evenwichtiger om te gaan met voeding, beweging, slaap en mind & stress!

Doe de test
Cheering woman

Wat houdt het onderzoek in?

Holistische benadering

Het onderzoek is een wetenschappelijk onderbouwde studie met holistische benadering onder toezicht van UGent en KULeuven.

Icon test

Beperkte plaatsen

Er zijn max. 100 plaatsen beschikbaar om deel te nemen. Snel zijn is de boodschap.

Icon coach

Gratis begeleiding

Tijdens het gratis programma van 3 maanden word je persoonlijk begeleid door een levensstijl coach.

Inspiratie en tips

Met onze SmartWithFood-app krijg je kosteloos gezonde inspiratie, voedingstips én oefeningen om laagdrempelig te bewegen en te ontspannen.

Profielfoto
Bart (34)
Dad & optimist

“I thought I was a fit father but I clearly wasn't. I have turned my life around and I am very grateful to myself. I am still overweight but out of the danger zone and my blood pressure is better controlled. Only now do I feel what it's like to be fit...”

Profielfoto
Tine (31)
Foodie, jojo'er

“I would like to thank you for the good guidance. I see many people in my area getting started with health and nutrition, but nobody seems to succeed in it. I therefore really appreciate your professional guidance and it pays off. I'll use the SmartWithFood app for the interesting tips and amazing inspiration!”

Programma Hello Health

Je registreert je voor de selectiefase

Na jouw registratie op ons platform ontvang je een vragenlijst (10 min) die zal peilen naar een aantal parameters zoals geslacht, gewicht, leeftijd en buikomtrek. Op basis van deze vragenlijst zal een eerste selectie gebeuren en kom je te weten of je al dan niet in aanmerking komt voor de volgende fase.

Je deelname wordt bevestigd

Je bent nu echt bijna binnen! Je kan je deelname officieel bevestigen door het ondertekenen van het toestemmingsformulier. Na bevestiging zullen we je voorzien van een bloeddruk- en lintmeter om enkele metingen te doen en zal je nog even langs moeten gaan bij een prikcentrum van Labo Medina voor een bloedafname.

Je onderneemt een finale selectie

De laatste rechte lijn is ingezet! Onze studie-arts Kathleen zal je resultaten analyseren en evalueren of je al dan niet in aanmerking komt voor de studie. Kom je in aanmerking dan ontvang je een officiële bevestiging van je deelname en verdere instructies. Kom je niet in aanmerking? Dan kan je nog steeds bij ons terecht voor wat verdere toelichting bij de resultaten.

Je start je programma

You made it to the start! Samen met jou gaan we voor een gezonde levensstijl. Stap voor stap begeleiden we jou met je persoonlijke coach en onze SmartWithFood app.

Je vult enkele vragenlijsten in

Op maandelijkse basis zal je verschillende vragenlijsten invullen waarbij we peilen naar jouw persoonlijke levensstijl. Via deze vragenlijsten maken we een momentopname van je voedingspatroon, beweegpatroon, slaappatroon en stresspatroon. Vervolgens ontvang je een rapport met bijhorende scores op ons platform.

Je hebt consultaties met je Health Coach

Maandelijks zal je via de SmartWithFood-app een consultatie hebben met jouw coach. Je coach zal samen met jou je levensstijl doelen bepalen waar je aan zal werken. In totaal krijg je 3 consultaties tijdens het programma.

Onze app zal jouw compagnon zijn

De SmartWithFood-app laat je toe zelf je levensstijl bij te sturen. De app geeft je inspiratie en tips en maakt het jou makkelijker je doelen te bereiken. Een gezondheidscompagnon binnen handbereik wanneer jij het nodig acht. Ps.: een knorrende maag van de gezonde en lekkere inspiratie krijg je er gratis bij!

Je evolutie wordt gemeten

Aan het einde van het 3 maand durende programma meten we je evolutie. Ook ga je opnieuw langs bij het prikcentrum voor een bloedstaalname. Je levensstijl- en bloedrapport worden vervolgens besproken met je coach tijdens de 3e en laatste consultatie.

Je eindigt met een observatie fase

Na afloop van het Hello Health programma, willen we jou in kader van de studie nog gedurende 6 maanden verder opvolgen. Tijdens deze periode zal je nog een aantal keer gevraagd worden om verschillende vragenlijsten in te vullen en zal je ook uitgenodigd worden voor een eventuele focusgroep waarbij er een kwalitatieve bevraging zal zijn. Op het einde ga je opnieuw langs voor een bloedanalyse en heb je recht op een finale, vrijblijvende consultatie met je health coach.

De beste versie van jezelf

We zijn aan het einde gekomen van het programma, samen met jou. Bedankt voor je deelname aan de studie, wij gaan aan de slag met de resultaten om het programma te optimaliseren en hopen dat jij de weg naar een gezonde levensstijl gevonden hebt. Onze SmartWithFood-app blijft beschikbaar voor jou. You did it!

Je mag deelnemen als je ...

gemotiveerd bent om een evenwichtige levensstijl aan te nemen
tussen de 25 en 55 jaar bent
je in Vlaanderen woont en Nederlands spreekt
een verhoogde buikomtrek hebt (+80cm voor vrouwen, +94cm voor mannen)
een smartphone hebt en onze SmartWithFood-app kan installeren
het programma wilt volgen van september t.e.m. december 2021
jezelf kan verplaatsen naar een centrum van Labo Medina (3x)
een digitale weegschaal bezit
tijdens de periode september - december geen buitenlandse reizen gepland hebt langer dan 10 dagen

Je kan helaas NIET deelnemen als je ...

Cross icon
een speciaal dieet wilt blijven volgen (paleo, glutenvrij, vegan,...)
Cross icon
voedselintoleranties of voedselallergieën hebt
Cross icon
zwanger bent of de komende 6 maanden zwanger wil worden
Cross icon
borstvoeding geeft tijdens het onderzoek
Cross icon
de diagnose Diabetes type 1 of 2 hebt
Foto van een vrouw die haar buikomtrek meet

Je persoonlijk gezondheidsprogramma

Onze SmartWithFood-app zal tijdens het programma je compagnon zijn waarbij jouw focuspunten centraal zullen staan.

Digitale 1-op-1 begeleiding

Doorheen het programma zal je persoonlijk begeleid worden en dat tijdens 3 gratis consultaties. Je kiest hierbij zelf een levensstijl coach uit het aanbod in onze SmartWithFood-app.

Meldingen afgestemd op jouw doelen

Tijdens dit gezondheidsprogramma zal je meldingen ontvangen die afgestemd zijn op jouw doelen. Tips, inspiratie of een motiverende reminder.

Alles om het jou gemakkelijk te maken

Onze SmartWithFood-app is er om jou te helpen zodat jij nog makkelijker gezonde levensstijl gewoontes kan uitproberen én volhouden.

Alles wat je moet weten zit voortaan in je binnenzak.

Gepersonaliseerde inspiratie en advies
Plan je afspraak met je persoonlijke coach
Meldingen afgestemd op jouw doelen
Hello Health Programma: doe de test
Hello Health logo/icon
Picture of Dr. Kathleen Van Aken

De 'betere' jij schuilt achter het hoekje. Samen gaan we aan de slag en ontdekken we de beste versie van jezelf.

Dr. Kathleen Van Aken

Veelgestelde vragen

Welke kosten komen kijken bij deelname aan de studie?

Er is geen financiële vergoeding verbonden aan deelname aan het onderzoek. Er zijn echter heel wat gratis voordelen bij deelname die normaliter betalend zijn:   

  • 3 maanden lang word je via gepersonaliseerd advies opgevolgd via ons levensstijl programma. Een gezondere levensstijl kan – indien je de adviezen nauwgezet opvolgt – een positief effect hebben op je metabole gezondheid. 
  • De kosten verbonden aan de bloedafname en consultaties met coaches worden betaald door SmartWithFood.
  • Je krijgt toegang tot betalende services in de app via een activatiecode, zodat deze gratis zijn voor jou. 

De kosten van het mobiel dataverbruik verbonden aan het onderzoek en tijdens de onderzoeksperiode draag je zelf. Levensstijl-gerelateerde wijzigingen die je toepast in je dagelijkse leven, gebaseerd op de adviezen van de coach en de app, tijdens de studie kunnen een impact hebben op je uitgaven. Je beslist zelf welke adviezen je toepast en hoe je deze toepast. Deze kosten worden niet terugbetaald in deze studie. 

Wat indien ik mijn deelname wil stoppen tijdens de studie?

De deelname aan deze studie vindt plaats op vrijwillige basis. We hopen natuurlijk wel dat je je deelname niet stopzet voor het eind van het onderzoek, gezien we hierdoor minder accurate analyses zullen hebben voor ons onderzoek. Je kan echter je deelname op elk ogenblik stopzetten zonder dat je hiervoor een reden moet opgeven. 

Wanneer weet ik of ik officieel kan deelnemen aan de studie?

De studiearts analyseert je gezondheidsgegevens en bloedafname en evalueert of je al dan niet in aanmerking komt voor deelname aan de studie. Indien je in aanmerking komt voor de studie, ontvang je van ons een mail met verdere instructies. Kom je niet in aanmerking dan kan je steeds bij ons terecht voor verdere toelichting over je bloedresultaten. 

Krijg ik inzage in mijn bloedresultaten en levensstijl evolutie?

Van je levensstijl vragenlijsten en bloedstaalnames tijdens het programma krijg je een gedetailleerd rapport met inzichten en scores. Tijdens de consultatie zal jouw health coach de resultaten ook in detail toelichten.  

Ik zou graag deelnemen, hoe vul ik de eerste vragenlijst in?

De vragenlijst voor de selectie, vind je terug op my.smartwithfood.com. Maak eerst een login aan en ga vervolgens naar de Hello Health service.

Hoelang duurt de studie?

Het eigenlijke programma duurt 3 maanden. Daarna volgt een observatie fase van 6 maand. 

Hoe verloopt de bloedanalyse?

Er wordt van je verwacht dat je tijdens het rekruteringsproces langs gaat bij een prikcentrum van Labo Medina. De bloedname wordt door SmartWithFood betaald. We bezorgen je hiervoor een document dat je meeneemt naar  het prikcentrum. 

Je mag zelf je prikcentrum kiezen. Locaties en openingsuren vind je via https://www.medina.be/nl/locaties/ De resultaten van de bloedanalyse zijn het meest relevant wanneer je nuchter bent op het moment dat het bloedstaal genomen wordt. Nuchter wil zeggen dat je acht uur voor de bloedstaalname geen calorieën via voeding of drank hebt opgenomen (water drinken mag). Best plan je je bloedstaalname in de ochtend. Je dient geen afspraak te maken bij het prikcentrum, je kan langsgaan tijdens de openingsuren van je prikcentrum.

Logo EIT Food & European Union
Deze studie werd goedgekeurd door de Ethische Commissie van UZ Antwerpen (2021-0547)